Bild-till-Pressmeddelande

Wes lanserar Diversity Impact Awards – hyllar initiativ för mångfald och inkludering i näringslivet

Den 25 januari 2018 lanserades Diversity Impact Awards (DIP Awards), ett initiativ startat av chefsrekryteringsföretaget Wes. Syftet är att främja och lyfta ledare, företag och organisationer i näringslivet som driver på utvecklingen, skapar konkret förändring och ökar mångfalden på ledande positioner i svenskt näringsliv.

För första gången i svensk historia instiftas ett pris som driver utvecklingen mot ökad mångfald och inkludering på ledningsnivå. Diversity Impact Awards kommer att delas ut i tre kategorier till Sveriges främsta ledare, företag och initiativ som under året har skapat konkret förändring inom området. Juryn består av Anna Wikland, Ashkan Pouya, Cilla Benkö, Azita Shariati, Jens Henriksson, Mengmeng Du, och Niklas Adalberth.

Vi ser att jakten på kompetens hårdnar. För att vara fortsatt lönsam och konkurrenskraftig måste företag kunna locka de bästa talangerna, vilket är omöjligt om man håller fast vid förlegade strukturer och normer. Framtidens ledare kräver en attraktiv och inkluderande arbetsplats, och all forskning visar även att mångfald leder till ökad lönsamhet. Med Diversity Impact Awards vill vi lyfta inspirerande exempel som driver på näringslivets utveckling, och bevisar lönsamheten av ett proaktivt mångfaldsarbete, berättar Liv Gorosch, VD på Wes.

Sedan 2011 har Wes utmanat och utvecklat den svenska rekryteringsbranschen utifrån ett mångfaldsperspektiv. Som experter inom fördomsfri rekrytering och inkludering på ledningsnivå var det ett naturligt steg för bolaget att instifta Sveriges främsta pris för ökad mångfald i näringslivet, menar Wes grundare Anna Stenberg.

Jury: 
Anna Wikland, VD Google Sverige
Ashkan Pouya, Grundare Serendipity
Cilla Benkö, VD Sveriges Radio
Azita Shariati, VD Sodexo
Jens Henriksson, VD Folksam
Mengmeng Du, Styrelseproffs
Niklas Adalberth, Grundare Norrsken och Klarna

Priskategorier:

1. Diversity Impact Leader of the Year
Hyllar en person på ledningsnivå som med passion och målmedvetenhet har lett utvecklingen av mångfald och inkludering i den egna organisationen. Priset går till en förebild som aktivt bevisar att kompetens finns i många former utanför gängse normer.

2. Diversity Impact Company of the Year
Lyfter företag som med ett långsiktigt och trovärdigt engagemang ökat mångfalden på ledningsnivå och uppnått konkreta resultat genom att integrera mångfaldsfrågan i den övergripande företagsstrategin.

3. Spotlight Award
Hyllar banbrytande initiativ som bidragit till att öka mångfalden på ledningsnivå. Priset går till en eller flera personer som har brutit en ny barriär och skapat förutsättningar för en snabbare och positiv utveckling.

Läs mer om DIP Awards lanseringen här

Läs artikeln i Dagens Industri här