Stjärnkraft - Wes Insights 2018

Idag presenterades resultatet av rapporten “Stjärnkraft”, en undersökning om kvinnligt ledarskap som Wes och Kairos Future gjort tillsammans. 2000 kvinnliga ledare från olika branscher och chefsnivåer över hela Sverige ingår i enkäten om hur de ser på sin roll som chef.

Studiens resultat visar vad som får kvinnliga ledare att rata eller välja en viss arbetsplats, vad som är viktigast för dem i ledarskap, hur de ser på möjligheter med att utveckla sin karriär och ledarroll. Resultaten visar även vilka jämställdhetsinitiativ kvinnor i ledande positioner anser ger störst respektive minst effekt och vad näringslivet bör göra för att skapa bättre förutsättningar för kvinnor att få en framgångsrik chefskarriär och hur de ska gå till väga för att öka mångfalden i ledningarna.

En väl sammansatt panel diskuterade efter presentationen resultatet ur både ett individ-, organisations- och samhällsperspektiv. På plats för att kommentera resultaten fanns Birgitta Ohlsson, EU-minister, Per Schlingmann, PR-konsult och fd Statssekreterare, Meg Tivéus, styrelseproffs, Lars Strannegård, rektor Handelshögskolan i Stockholm, Mernosh Saatchi, VD Humblestorm, Kaj Svensson, VD svenskt Ledarskap, Pernilla Jonsson, Partner Kairos Future. Anna Stenberg, grundare och VD på Wes, ledde paneldiskussionerna. Frukostseminariet hölls på Handelshögskolan i Stockholm.


Kontakta Wes på kontakt@wesgroup.se om du är intresserad av att lära dig mer.

 

Läs mer

 

Stockholm, 6 maj 2014