Carolina Engström Kommunikationspodden

Carolina Engström Lökken, VD på chefsrekryteringsföretaget Wes, är inbjuden till veckans avsnitt av Kommunikationspodden för att prata om hur vi ska se på lärande.

Nov 3 i Kommunikationspodden

Ledarna släppte 2020 rapporten ”I förändringens riktning”, där tittade de närmre på chefers kompetensbehov. Endast 15 procent instämde i att de kommer behöva vidareutbilda sig under de närmsta tre åren.

– Man måste dels omvärdera vad kompetensutveckling är. Vi lever i en omtumlande tid, geopolitiskt, värderingsmässigt… Det vi ser nu är att det ledarskap som kommer behövas framåt är inte bara de som vi haft de senaste åren. Vi måste jobba på vårt eget lärande och vår egen nyfikenhet. Men det är ju också något som vi tänker på när vi rekryterar, inleder Carolina Engström Lökken i podden och fortsätter:

– Vad är det för kompetenser och personligheter som vi ska leta efter? Det är ett mindset som människor och ledare måste ha för att vi ska klara omställningen. Där behöver ledare vara medveten och jobba med det. Man brukar ju säga att 40 procent av alla kompetenser kommer bytas ut de närmaste åren. Det går inte ens att ta in vad det betyder. Jag kommer bli helt inaktuell de kommande åren om jag inte lär mig nu. Men jag kan inte gå på kurser hela tiden, så hur ska man få till ett lärande. Och då tänker jag att allt börjar med…

Lyssna på hela avsnittet av Kommunikationspodden!