Tips från headhuntern

Sugen på en ny utmaning i karriären? Wes Vice VD Liv Gorosch ger vägledning och råd kring karriärutveckling och delar med sig av sina bästa tips när det är dags att söka sig vidare till en ny utmaning. Läs alla tips här. I varje nummer av tidningen Passion for Business kan du även läsa Livs inspirerande karriärkolumn.

1. Sätt ett mål
Nyår brukar innebära en naturlig nystart för många och är därför en perfekt tidpunkt att tänka över karriären lite extra. Vig några lediga timmar under julledigheten åt att fundera över hur din nuvarande jobbsituation ser ut och om den ligger i linje med vad du vill ägna din tid åt framöver. Sätt upp ett nytt, spännande karriärmål för dig själv och bestäm dig för att fokusera på att nå det.

2. Skaffa ett bollplank
Hitta en mentor eller en samtalspartner som du kan diskutera dina tankar med. Det kan vara en erfaren person några karriärsteg framför dig, eller någon på samma nivå som du kan prata och utbyta idéer och tips med. Det viktigaste är att det är en person som du har förtroende för och som har tid att reflektera över din situation.

3. Vårda ditt kontaktnät
Att de flesta jobb förmedlas via kontakter är inget nytt. Se till att hålla kontakten med gamla studiekamrater, tidigare kollegor och chefer. Använd sociala medier; det är en bra arena för att upptäcka vilka personer som finns i ditt nätverk.

4. Bygg ditt varumärke med sociala medier
Sprid ordet! Låt världen få veta att du finns och är redo att möta nya utmaningar. Registrera din profil på LinkedIn och andra CV-sajter som till exempel Women Executive Search kandidatdatabas. Tänk på att allt du gör och säger påverkar omgivningens bild av dig. Förminska aldrig ditt arbete eller vad du har för kompetens.

5. Rekommendera andra
En person som blir rekommenderad av dig kommer att komma ihåg det och du har stor chans att själv bli rekommenderad i framtiden. Vid sökning efter kandidater är det just rekommendationer som headhunters använder sig av. Oroa dig inte för att personen inte har rätt kompetens, det är upp till rekryteraren att avgöra.

6. Var tydlig
Berätta för din chef om de förväntningar du har på din karriärutveckling. Om du inte är tydlig med vad du har för mål, kan du inte heller få hjälp att nå målet.

7. Våga tacka nej
Innan du tar dig an en ny arbetsuppgift eller ett nytt uppdrag, tänk igenom hur det kan hjälpa dig att komma dit du vill. Säg nej till sådant som inte leder dig vidare.

8. Säg hej då till din comfort zone
Till sist: Våga våga lite mer! Viktigare än att planera din karriär, är att se de möjligheter som dyker upp. Sitt inte och vänta på att bli upptäckt utan var framåt och ta vara på varje möjlighet som du får. Våga ta risker och tacka ja till ett erbjudande trots att det ligger utanför din comfort zone. Även om kraven i en jobbannons inte stämmer in på dig till 110%, kan du söka jobbet ändå. Se det som en utmaning och en spännande utvecklingsmöjlighet.


Prevous Item

Vi gratulerar Anna Serner – årets bråkigaste!

Next Item

Inbjudan: Hur blir fler kvinnor chefer?