FKL 2022

Efter en intensiv jury- och urvalsprocess med hundratals fantastiska kandidater har Framtidens kvinnliga ledare 2022 utsetts.

Ledarna rankar för sextonde året i rad landets 75 främsta unga kvinnliga ledare — 75 fantastiska och otroligt kompetenta kvinnliga ledare och chefer som dessutom driver positiv förändring och är viktiga förebilder. Gemensamt för dessa kvinnor är att de gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. Sedan 2016 har Wes fått förtroendet att stötta Ledarna i detta viktiga uppdrag där vi bland annat driver search- och urvalsprocessen samt juryprocessen.

Syftet med utmärkelsen är att:

  • Belysa vikten av en jämställd chefsmarknad.
  • Lyfta fram framstående kvinnor som chefsförebilder.
  • Tydliggöra behovet av ett modernt ledarskap och av unga kvinnor på ledande befattningar.
  • Skapa en mötesplats för unga chefer som är kvinnor att inspirera och stötta varandra.


Topp 3

#1 — Jenny Jonsson, VD, ByggVesta, tog hem utmärkelsen. Så här lyder juryns motivering:

"Årets vinnare har nått framgång i en traditionsfylld bransch. Hon arbetar både för integration och hållbara bostäder i utsatta områden, vilket visar på ett stort socialt engagemang. Vinnaren lyckas ta det bästa från sina år som managementkonsult i USA till fastighets- och byggbranschen i Sverige. Genom projektet Yalla Rinkeby hjälper hon kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden att etablera sig i vårt samhälle. Hon är mångkulturell i sitt ledarskap och bakgrund och allt detta samlat ger Jenny Jonsson en förstaplacering bland Framtidens kvinnliga ledare 2022."

#2 — Núria Alvarez, North Europe Sales Manager, Hitachi Energy

#3 — Marika Hoflund, Managing Director, Michelin Nordic

Mer information samt hela listan hittar du här:
Framtidens kvinnliga ledare 2022

Stort grattis till alla grymma ledare på listan!