FKL 2020_1

Efter en intensiv jury- och urvalsprocess med hundratals fantastiska kandidater har Framtidens kvinnliga ledare 2020 utsetts.

Ledarna rankar för fjortonde året i rad 75 främsta unga kvinnliga ledare. Gemensamt för dessa kvinnor är att de gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. Sedan 2016 har Wes fått förtroendet att stötta Ledarna i detta viktiga uppdrag där vi bland annat driver search- och urvalsprocessen samt juryprocessen.

Nina Åxman, VP Global Operations på Sandvik Rock Tools, tog hem utmärkelsen. Med outsinligt engagemang fortsätter Nina att krossa stereotyper i en traditionstung industri. Så här lyder juryns nominering:

”Patos, genuin, autentisk... Listan över ledarskapets viktigaste adjektiv tar aldrig slut, när Nina Åxman ska beskrivas. Tydligt är att hon skapar tillit hos sina medarbetare och får med sig alla på förändringsresan. Det är en bra egenskap när hon ska leda 1 300 medarbetare utspridda i nio länder och i sex fabriker och det placerar henne som nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2020.”

Mer information samt hela listan hittar du här:
Framtidens kvinnliga ledare 2020

Stort grattis till alla grymma ledare på listan!