Läs om Wes i Tyska Die Welt om vårt fokus och arbete för ett mer inkluderande näringsliv och bättre mångfald.

Svenska företag har de senaste åren blivit uppmärksammade internationellt för att ha ett tydligt fokus på att bygga mer diversifierade organisationer och företagsledningar.

 

Tidningen Die Welt lyfter i söndagens tidning några av de mest spännande aktörerna i Sverige som de senaste åren har varit aktiva och framåtlutade i frågan och det känns extra roligt att vi tillsammans med aktörer som Allbright och tex Kinnevik lyfts som några av de främsta förebilderna.

 

I intervjun med Die Welt berättar Liv Gorosch att Wes tillhör dem som hjälpt till att bygga mer diversifierade ledningsfunktioner då Wes över en 10 årsperiod har tillsatt över 900 chefspositioner, 75% av dem kvinnor och 40% med internationell bakgrund. “Vi har hjälpt cirka 400 olika företag att anställa de första kvinnliga styrelsemedlemmarna, VDar och övriga ledningspositioner.”

 

Liv berättar även om den tydliga förflyttningen av frågan som på några år gått från att vara ledningsfråga till en självklar ägarfråga. Wes arbetar idag med ett 10-tal Venture Capital bolag som alla har tydliga krav på diversifiering i både ledningsgrupp och styrelse.

 

Läs mer här: 

https://www.welt.de/wirtschaft/karriere/article225360963/Headhunterin-Gesetz-koennte-Unternehmen-zu-mehr-Frauen-zwingen.html


Prevous Item

Mårten Hafström blir ny kultur- och fritidsdirektör i Lunds kommun

Next Item

Hanna Lindqvist blir ny Chief Technology Officer på Blocket