Anna Kinberg Batra ny ledamot i SJRs styrelse

”Jag ser mycket fram emot att arbeta med SJR, som är ett starkt och växande bolag på en arbetsmarknad i förändring. Med förvärvet av Women Executive Search tar bolaget även en ledande roll i att använda kvinnors kompetens på högsta nivå”, säger Anna Kinberg Batra.

”Vi välkomnar Anna in i SJRs styrelse. Med sin mångåriga erfarenhet inom näringslivet samt politiska erfarenhet som bland annat partiledare för Moderaterna, kommer Anna tillföra kompetens för att stärka SJR:s position på marknaden och för ytterligare expansion av verksamheten” säger Per Ogunro, VD, SJR in Scandinavia AB.

Anna Kinberg Batra har examen från Handelshögskolan i Stockholm, där hon skrev uppsats om rekrytering 1997 och då hade första kontakten med SJRs grundare Per Ogunro. Hon var med och grundade Jobline/Monster och Nova 100 inom Universum-koncernen, har varit informationschef på Stockholms Handelskammare och även arbetat politiskt på ledande nivåer, senast som partiledare för Moderaterna 2015-2017. I dag är hon föreläsare, rådgivare och knuten till Center for advanced studies in Leadership på Handelshögskolan i Stockholm. Hon har även styrelseuppdrag i Collector och Rymdbolaget/Swedish Space Corporation.

”SJRs styrelse har en god branschkännedom och erfarenhet som genom Anna Kinberg Batra nu ytterligare breddas och fördjupas. Hennes erfarenhet av rikspolitik på högsta nivå och modernt ledarskap är också av mycket stort värde i styrelsearbetet”
säger Björn Sprängare, Ordförande SJR in Scandinavia AB.


Prevous Item

Artikel i DI med Amelie Wallin partner på Wes

Next Item

De är Framtidens Kvinnliga Ledare 2019