Executive Search med fokus på mångfald och inkludering

Bättre balans betyder bättre lönsamhet

Specialister på Executive Search

 

Företag med bättre mångfald i ledningsgrupp och styrelser har idag 35 % högre sannolikhet att överträffa genomsnittets lönsamhet. En modern, innovativ och kompetensbaserad rekryteringsprocess skapar bättre förutsättningar att rekrytera starka ledare och bygga diversifierade ledningsgrupper. Vår process gör skillnad på sista raden.

Wes Insights

Nu är rapporten här.
Unik rapport om inkludering och ledarskap i det nya normala.

Läs mer

Våra publika uppdrag

Vi är den givna samarbetspartnern för de bolag som, precis som vi, värdesätter ett modernt ledarskap och en inkluderande företagskultur. Den gemensamma nämnaren bland våra kunder är en stark vilja att bryta normer och ett mod att tänka i nya banor.

Läs mer

Mångfald lönar sig

Wes utmanar och förändrar den traditionella rekryteringsbranschen. När vi ska identifiera morgondagens ledare kan vi inte använda gårdagens sätt att arbeta på. Det behövs ny kunskap, nya verktyg och metoder. Framförallt krävs en vilja att skapa konkret förändring. Sedan 2011 har vi har rekryterat fler än 800 kvinnliga ledare genom vårt innovativa arbetssätt.

Vi gör märkbar skillnad

  • Vi har rekryterat fler än 800 ledare till nya chefsroller och styrelseuppdrag, varav 80 % är kvinnor och 40 % med utländsk bakgrund.
  • Med vår innovativa Executive Search metod har vi hjälpt hundratals företag och organisationer att förbättra mångfalden i sina ledningar och styrelser.
  • Sedan starten 2011 har vi byggt upp ett nätverk med fler än 20 000 av marknadens starkaste ledare, från såväl storbolag som tillväxtarenan. 20 000 chefer och ledare som är redo att göra skillnad.
  • Vi har hjälpt över 100 företag att få sin första kvinnliga VD, CFO eller styrelseledamot någonsin.

Women executive search

80 % av alla kandidater som presenteras för chefs- och styrelsepositioner i svenskt näringsliv idag är män. Endast 20 % är kvinnor. Hos oss är det tvärtom.

Mångfald i ledningen ökar lönsamheten

Ett modernt ledarskap präglat av ökad mångfald i ledningsgrupper och styrelser skapar bättre affärsnytta och lönsamhet.

Läs mer

Ett urval av våra kunder

ikea
Unilever
Logga Volvo
Ericsson
netonnet
telenor
Blocket
BusinessSweden
ef
Toac Boca
Discovery
Readly
Coca-cola
KTH
king
ClasOhlson
EY
polisforbundet
Viasat
Länsförsäkringar
saab
Swedbank
dustin
nordic
Botkyrkakommun
SOSAlarm
UnitedScreens
LeoVegas
SAMI
tele2
Fler kunder och referenser

Referens

“Vi på Swedbank har bestämt oss. Vi ska bli en jämställd bank. Kompetens finns i många former utanför gängse normer, och Wes hjälper oss proaktivt att synliggöra detta!”

 

Lars Friberg

HR-direktör, Swedbank

Läs mer

Rapport

Vad söker kvinnliga ledare? Wes Stjärnkraftsrapport ger svaret.

Läs mer